Zëvendësguvernatori Havolli takoi Drejtorin Ekzekutiv të Bankës Botërore për Kosovën

29/08/2022

Zëvendësguvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Sokol Havolli, ka takuar Drejtorin Ekzekutiv të Bankës Botërore për Kosovë, Hayrettin Demircan.

Në këtë takim Zëvendësguvernatori Havolli e ka njoftuar z. Demircan në lidhje me zhvillimet e fundit në sistemin financiar të Republikës së Kosovës, me theks të veçantë lidhur me zhvillimet në sektorin bankar duke theksuar rëndësinë e këtij sektori në mbështetje të zhvillimit ekonomik të vendit.

Gjithashtu, Zëvendësguvernatori Havolli informoi z. Demircan lidhur me zhvillimet e fundit në sektorin e sigurimeve dhe rezultatet e arritura në këtë sektor.

Nga ana tjetër, drejtori Ekzekutiv i BB-së për Kosovë, Hayrettin Demircan, ka falënderuar menaxhmentin e BQK-së për bashkëpunimin e deritashëm duke theksuar se Banka Botërore, do të vazhdojë të mbajë në nivel të lartë bashkëpunimi me BQK-në, në realizimin e projekteve që për qëllim kryesor kanë zhvillimin e vazhdueshëm të sektorit financiar dhe të ekonomisë së Kosovës në përgjithësi.