Thellohet bashkepunimi bankar ndermjet Kosoves dhe Shqiperise

11/06/2012

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK) dhe Banka e Shqipërisë kanë ripërtrirë Marrëveshjen e bashkëpunimit ndërmjet dy institucioneve ku ndër fushat e reja të bashkëpunimit është identifikuar projekti i përbashkët në edukimin financiar të publikut.

Duke  vlerësuar  lartë  bashkëpunimin e  deritashëm , Guvernatori Gërguri dhe Guvernatori Fullani, shprehen gatishmërinë e lartë  për  të  thelluar edhe më shumë bashkëpunimin midis dy bankave qendrore duke qenë të bindur se ky bashkëpunim do të kontribuojë në realizimin sa më efektiv dhe më efikas të objektivave të të dyja institucioneve.

Përndryshe, Marrëveshja i parapriu Konferencës së organizuar nga dy bankat qendrore në temën “Sistemi bankar dhe zhvillimi ekonomik: Kosovë dhe Shqipëri”.

Fjalim i Guvernatorit Gërguri në Konferencën “Sistemi bankar dhe zhvillimi ekonomik: Kosova dhe Shqipëria” si dhe me rastin e ceremonisë së nënshkrimit të Marrëveshjes së Bashkëpunimit midis BQK-së dhe Bankës së Shqipërisë, më 11 qershor 2012, BQK