KONKURS – Ese mbi kursimet

31/10/2020

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës në kuadër të edukimit financiar dhe me qëllim të shënimit të Ditës Botërore të Kursimeve, fton nxënësit e klasave VI deri IX të shkollave fillore të Kosovës, të marrin pjesë në konkursin për Esenë më të mirë për kursimet.

Motoja e Ditës Botërore të Kursimeve për 2020 është: “Me kursime të vogla për qëllime të mëdha”.

 Kriteret e konkursit

  • Eseja duhet të ketë maksimum 1.500 fjalë;
  • Eseja duhet të shtjelloje rëndësinë e kursimit për të ardhmen, rrëfimin personal për kursimet si dhe dëshirat / qëllimet që përpiqeni t’i realizoni;
  • Eseja duhet të jetë origjinale, kreative dhe jo e kopjuar apo përkthyer;
  • Eseja duhet të jetë në gjuhën shqipe.

Punimet tuaja mund t’i dërgoni vetëm përmes postës elektronike në adresën: info@bqk-kos.org

Në subjekt shënoni: “Konkursi për ese”

Mos harroni të shënoni :

- Emrin dhe mbiemrin;      

- Emri i shkollës (klasa/ viti/ komuna/ fshati/ qyteti);
- Emri dhe mbiemri i prindit/kujdestarit si dhe adresa e banimit;
- Numri kontaktues i prindit/ kujdestarit/ mësuesit/ profesorit.

Afati i fundit për dorëzimin e punimeve 30  nëntor 2020

10 punimet më të mira do të shpërblehen si më poshtë:

Çmimi i I- 200 euro,

Çmimi i II -150 euro,

Çmimi i III-100 euro, ndërsa

Çmimet prej IV-X me nga 50 euro.

Punimet e përzgjedhura si punime fituese do të kalojnë në pronësi të BQK-së dhe do të përdoren si material edukativ.

Të interesuarit, për informata shtesë, mund t’i drejtohen faqes zyrtare të BQK-së  www.bqk-kos.org, platformës së  BQK-së për Edukim Financiar http://edukimifinanciar.org ose mund të na kontaktojnë me email në info@bqk-kos.org. Pas përfundimit të procedurave të përzgjedhjes së Eseve më të mira, do të kontaktohen vetëm nxënësit fitues. Suksese!