Guvernatori Mehmeti uron fëmijët për 1 Qershorin

01/06/2020

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti ka uruar fëmijët për 1 Qershorin, Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve.

Vendi ynë është me fat që ka fëmijë të talentuar dhe shumë të interesuar që të fitojnë sa më shumë dituri. Përgjatë këtyre viteve, BQK-ja i ka kushtuar rëndësi të veçantë edukimit financiar të fëmijëve, mirëpo këtë vit për shkak të kufizimeve të lidhura me pandeminë nuk ka mundur të organizojë aktivitetet e saj tradicionale të edukimit financiar për fëmijët, por ne urojmë që në vitin e ardhshëm të vazhdojmë aktivitetet e tilla me të cilat synojmë të edukojmë dhe të rritim nivelin e njohurive rreth parasë dhe financave te fëmijët.

Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve u shpall për herë të parë në Gjenevë gjatë Konferencës Botërore të Mirëqenies së Fëmijëve në vitin 1925.