Guvernatori Mehmeti u takua me Ambasadorin Minxhozi

16/09/2021

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti, ka pritur në takim Ambasadorin e Republikës së Shqipërisë në vendin tonë, Qemal Minxhozin.

Në këtë takim është diskutuar për situatën aktuale me pandeminë dhe ndikimin e saj në ekonomi.

Me këtë rast Guvernatori Mehmeti njoftoi Ambasadorin për masat e ndërmarra nga BQK, që sektori financiar të vazhdojë të mbetet stabil dhe likuid, si dhe të jetë i gatshëm për të ndihmuar në çdo kohë qytetarët dhe ekonominë.

Në takim është folur edhe për bashkëpunimin e BQK-së me institucionet e Shqipërisë, për çka Guvernatori Mehmeti falënderoi gjithë drejtuesit e tyre për ndihmën dhe gatishmërinë për të punuar së bashku në të mirë të të dyja vendeve.

Nga ana tjetër, Ambasadori Minxhozi falënderoi Guvernatorin për informatat e ndara dhe shprehu gatishmërinë e tij, që bashkëpunimi mes dy vendeve të avancohet edhe më shumë.