Guvernatori Mehmeti merr pjesë në takimet vjetore të FMN-së dhe BB-së

13/10/2021

Delegacioni i lartë i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës i kryesuar nga Guvernatori, Fehmi Mehmeti, po merr pjesë në takimet e rregullta vjetore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të Bankës Botërore, që po mbahen në Washington të SHBA-ve, të cilat edhe këtë vit po zhvillohen në formë virtuale, për arsye të pandemisë.

Në takimin e mbajtur me zëvendëspresidenten e Bankës Botërore, Anna Bjerde dhe ekipin e saj, janë diskutuar zhvillimet e fundit ekonomike, fiskale dhe financiare në Kosovë, si dhe sfidat në realizimin e projekteve që janë në zbatim dhe ato në proces të miratimit.

Guvernatori Mehmeti do të ketë takim me Sarvesh Suri, drejtor i operacioneve në Agjencinë Shumëpalëshe të Garantimit të Investimeve – MIGA, me të cilin do të diskutohen mundësitë për mbështetje në disa fusha.

Në takimet e rregullta vjetore që po mbahen nga data 12 deri më 21 tetor, Guvernatori Mehmeti do të diskutojë me drejtuesit e Departamentit të Tregjeve Monetare dhe Kapitale të FMN-së rreth zbatimit të rekomandimeve nga raportet e mëparshme dhe shqyrtimit të mundësive për mbështetje të mëtutjeshme.

Me ekipin e Misionit të FMN-së për Kosovën, do të diskutohet për zhvillimet e fundit ekonomike, fiskale dhe financiare, buxhetin e këtij viti dhe për vitin e ardhshëm, si dhe për Artikullin e IV-të.

Takimet vjetore të organizuara nga Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar mbledhin bankierë qendrorë, ministra të financave dhe të zhvillimit ekonomik, parlamentarë, drejtues të sektorit privat, përfaqësues nga organizata të shoqërisë civile dhe akademikë për të diskutuar çështje me rëndësi globale, përfshirë perspektivën ekonomike botërore, zhdukjen e varfërisë, zhvillimin ekonomik dhe efektivitetin e ndihmës.