Filloristët e Vushtrrisë mësojnë për rëndësinë e parasë dhe kursimit të saj

26/03/2019

Nxënës të shumtë të Shkollës Fillore "Naim Frashëri" nga Vushtrria kanë pasur rastin të mësojnë për rëndësinë e parasë, mënyrat e kursimit të saj dhe identifikimin e kartmonedhave false.
Ligjëratat e mbajtura më nxënësit e kësaj shkolle nga stafi i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës janë zhvilluar në kuadër të “Javës Ndërkombëtare të Parasë në funksion të edukimit financiar”, që po organizohet për të 6-in vit më radhë.

Zyrtarë të BQK-së kanë thënë se qëllimi kryesor i shënimit të kësaj jave është fuqizimi i gjeneratave të reja, që të jenë në hap me kohën dhe të përgjegjshëm dhe qytetarë që në vazhdimësi zhvillojnë dhe ngritin njohuritë e tyre ekonomike.

Gjithashtu me mbështetjen e duhur në edukimin e gjeneratave të reja do të mundësojmë ngritjen e njohurive financiare me qëllim të krijimit të një jetese më të mirë për ta.

Gjatë ditëve në vijim BQK-ja do të organizojë aktivitete për shënimin e kësaj edhe në shkollat dhe institucionet e tjera arsimore në gjithë vendin, ku më 27 mars do të mbahet një ligjërat në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, më 28 mars BQK-ja do të organizojë një ligjëratë me bankierët e rinj nga BpB, pastaj do të mbahet një ligjëratë në Universitetin e Prishtinës.
Më 29 mars  BQK-ja do të organizojë aktivitete me nxënës të Shkollës Fillore “Faik Konica” dhe më 30 mars do të organizohet një ligjëratë në Universitetin AAB në Prishtinë.