BQK ndan çmimet për esetë më të mira në garën “Kursej me mençuri – investoj në të ardhmen time”

11/01/2024

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës në vazhdën e aktiviteteve vjetore që i zhvillon në kuadër të Programit të Edukimit Financiar ka organizuar ceremoninë e ndarjes së çmimeve për esenë më të mirë për nxënësit e klasave X - XII të shkollave të mesme, garë kjo e shpallur gjatë shënimit të Ditës Botërore të Kursimeve, me moton "Kursej me mençuri – investoj në të ardhmen time".

Guvernatori i BQK-së, Ahmet Ismaili ka përgëzuar nxënësit për punën e bërë në esetë e tyre, duke i inkurajuar ata që të vazhdojnë me angazhimin për rëndësinë e parasë dhe kulturës së kursimeve në veçanti.

"Ju përgëzoj për punën e bërë në esetë e juaja. BQK ju inkurajon që të vazhdoni tutje duke treguar për rëndësinë e edukimit financiar, parasë dhe kulturës së kursimeve në veçanti”, tha Guvernatori Ismaili para nxënësve fitues.

Po ashtu, Guvernatori Ismaili theksoi se BQK-ja do ta ketë në fokus edukimin financiar dhe promovimin e qasjes dhe gjithëpërfshirjes në financa të të gjithë qytetarëve të Republikës së Kosovës.

"BQK-ja do ta ketë në fokus edukimin financiar, qasjen në financa dhe promovimin e gjithëpërfshirjes financiare, në bashkëpunim me institucionet relevante. Bota po ndryshon shpejt e ne duhet të jemi në hap me të, ndryshimet e avancuara të teknologjisë informative dhe transformimit digjital, ndryshimet mjedisore e sociale, të cilat janë bërë pjesë e përditshmërisë tonë, e ne duhet të përgatitemi të përballemi me to", theksoi Guvernatori Ismaili.

Çmimi i parë për punimin më të mirë iu nda nxënëses Yllza Islami nga Gjimnazi "Sami Frashëri" në Prishtinë, vendi i dytë iu nda nxënëses Hira Mashkulli nga Shkolla e Muzikës "Lorenc Antoni" në Prizren, derisa vendeve të treta i ka takuar nxënësve Narta Kazazi, Rumesa Bejiqi, Klesta Qehaja, Ron Kaçuri, Lis Ademi nga Gjimnazi "Xhevdet Doda" në Prishtinë, Yll Musliu nga Gjimnazi Shoqëror-Gjuhësor "Dr. Shaban Hasani" në Ferizaj, Verona Beqiri nga Shkolla e Mesme Ekonomike "Hasan Prishtina" në Mitrovicë dhe Sena Tyfekçi nga Gjimnazi "Gjon Buzuku" në Prizren.

Nga ana tjetër, në emër të nxënësve fitues, Yllza Islami dhe Rumesa Bejiqi falënderuan BQK-në për mundësinë e dhënë që të jenë pjesë e garës, por edhe të ngritjes së njohurive të tyre në financa.

Ky aktivitet i BQK-së përmbyll aktivitetet e saj në kuadër të Ditës Botërore të Kursimeve që zhvillohet nga viti 2013, organizime këto që udhëhiqen nga Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD).

Në fund, nxënësit e pranishëm kanë parashtruar pyetje për Guvernatorin e BQK-së dhe ekipin e Edukimit Financiar, ku gjithashtu kanë komentuar përvojat e tyre jetësore rreth kursimeve, duke bërë një vizitë nëpër ambientet e punës së BQK-së.