BQK-ja dhe FFK-ja nënshkruajnë memorandum bashkëpunimi

08/10/2019

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti ka nënshkruar memorandumin e bashkëpunimit me Presidentin e Federatës së Futbollit të Kosovës, Agim Ademi.

Me anë të këtij Memorandumi të dyja palët nënshkruese janë pajtuar në vendosjen e urave të bashkëpunimit në mes të dy institucioneve, që si pikënisje e kanë nxitjen e bashkëpunimit reciprok në fushën e edukimit financiar për sportistët e rinj, grupmoshat e reja, të cilat do të njihen me fushat e ekonomisë, financave personale, ofrimin e produkteve dhe shërbimeve financiare dhe përfitimeve të tjera reciproke në fushat me interes të përbashkët për qytetarë të Kosovës.

Me këtë rast, Guvernatori i BQK-së, Fehmi Mehmeti dhe Presidenti i FFK-së, Agim Ademi deklaruan se ky Memorandum rrit bashkëpunimin mes dy institucioneve të pavarura, ku me kërkesë të FFK-së, BQK-ja merr pjesë në ligjërata/seminare të organizuara nga FFK-ja, përmes të cilave mund të kontribuojë me tema të edukimit financiar nga të cilat do të përfitonin jo vetëm grupmoshat e reja, por edhe klubet nën ombrellën e FFK-së.

Gjithashtu, palët janë pajtuar që gjatë organizimit të ngjarjeve me karakter ndërkombëtar: “Ditët olimpike”, “Java Ndërkombëtare e Parasë”, “Dita Botërore e Kursimeve” dhe aktiviteteve tjera, BQK-ja të ketë qasje për mbajtjen e ngjarjeve të ndryshme në institucione sportive.

Në nënshkrimin e memorandumit të bashkëpunimit morën pjesë edhe zëvendësguvernatori, Sokol Havolli dhe Sekretari i FFK-së, Eroll Salihu.