Lajmet e fundit

Guvernatori Mehmeti takoi misionin e ri të FMN-së

17 tetor 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti ka pritur në takimin hyrës misionin e ri të Fondit Monetar Ndërkombëtar, të kryesuar nga Stephanie Eble, udhëheqëse...

Delegacioni i Kosovës përfundoi pjesëmarrjen në takimet vjetore të BB dhe FMN-së

13 tetor 2018
Delegacioni i Kosovës i përbërë nga Guvernatori i BQK-së, Fehmi Mehmeti, ministri i Financave, Bedri Hamza dhe zyrtarë tjerë, kanë përfunduar pjesëmarrjen në takimet vjetore të Fondit Moneta...

Kosova merr mbështetje nga drejtues të lartë të FMN-së dhe Bankës Botërore

12 tetor 2018
Në ditën e tretë të takimeve vjetore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore që po mbahet në Bali të Indonezisë, delegacioni i Bankës Qendrore të Republikës s&...

Kosova dhe Turqia rritin bashkëpunimin në sektorin bankar

11 tetor 2018
Gjatë takimeve vjetore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore që po mbahet në Bali të Indonezisë, Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Meh...

Guvernatori Mehmeti takon drejtues të lartë të FMN-së

11 tetor 2018
Delegacioni i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, në përbërje të Guvernatorit, Fehmi Mehmeti, Kryetarit të Bordit, Flamur Mrasori, Zëvendësguvernatorit, Sokol Havolli dhe Shefi i Kabin...

Guvernatori i BQK-së, Fehmi Mehmeti po merr pjesë në takimet e rregullta vjetore të FMN-së dhe Bankës Botërore

10 tetor 2018
Një delegacion i lartë i Republikës së Kosovës i përbërë nga Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti dhe Ministri i Financave, Bedri Hamza po marrin p...

BQK dhe Banka Botërore rritin bashkëpunimin me qëllim të mbështetjes së rritjes ekonomike

25 shtator 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës Fehmi Mehmeti, ka pritur në takim menaxherin e Bankës Botërore për Kosovë dhe Maqedoni, Marco Mantovanelli me të cilin ka diskutuar për...

Rritet interesimi i bizneseve zvicerane për investime në Kosovë

19 shtator 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovë, Fehmi Mehmeti ka pritur në takim kryetarin e Odës Ekonomike Zvicerano-Kosovare, Stefan Savkany. Në këtë takim është diskutuar për...

BQK publikoi edicionin e ri të Raportit të Stabilitetit Financiar

19 shtator 2018
Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK) sot publikoi numrin e 13-të të Raportit të Stabilitetit Financiar (RSF), dokument ky që publikohet dy herë në vit. E veçanta e këtij edicioni të...

Zbulohet dizajni i plotë i kartëmonedhave të reja në vlerë prej 100€ dhe 200€

17 shtator 2018
Më 17 shtator 2018 Banka Qendrore Evropiane (BQE) zbuloj dizajnin e plotë të kartëmonedhave të reja (seria Europa) te denominimeve prej 100€ dhe 200€ që do të lëshohen në qarkullim më 28 maj...

Deputetët e Kuvendit të Kosovës i japin mbështetje punës së BQK-së

14 shtator 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti ka prezantuar para deputetëve të Kuvendit të Republikës së Kosovës Raportin Vjetor të vitit 2017. Guvernatori Mehmeti k...

Guvernatori Mehmeti priti në takim Drejtorin e Zyrës Rajonale të Thesarit Francez

10 shtator 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovë, Fehmi Mehmeti ka pritur në takim Drejtorin aktual të Zyrës Rajonale të Thesarit Francez, me seli në Sofje, Jean Marie Demange, drejtoreshën ...

Mehmeti: BQK-ja, po përmbush standardet më të mira ndërkombëtare të rregullativës financiare

6 shtator 2018
“Dinamika me të cilën po zhvillohet rregullativa financiare ndërkombëtare kërkon resurse të konsiderueshme për t’u zbatuar nga bankat qendrore dhe kjo sigurisht se paraqet një sfidë të r&e...

Rritet interesimi i mërgimtarëve për investime në sektorin financiar

28 gusht 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti ka pritur një grup mërgimtarësh afaristë nga Gjermania dhe Austria. Ata janë informuar për së afërmi me të gj...

Guvernatori Mehmeti njoftoi Ambasadoren e Finlandës Stjernvall me zhvillimet në sektorin financiar

10 gusht 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovë, Fehmi Mehmeti ka pritur në takim ambasadoren e Finlandës në Kosovë, Pia Stjernvall. Guvernatori Mehmeti e ka njoftuar ambasadoren me zhvillimet e fun...

Telegram ngushëllimi nga Guvernatori Mehmeti për familjen Demaçi

27 korrik 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti i ka shprehur ngushëllime familjes dhe gjithë qytetarëve të Kosovës për vdekjen e veprimtarit të shquar dhe simbolit t&e...

Britania e Madhe do të vazhdojë ta mbështesë BQK-në

24 korrik 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovë, Fehmi Mehmeti ka pritur në takim zëvendësambasadorin e Britanisë së Madhe në Kosovë, Tom Adams. Guvernatori Mehmeti ka njoftuar zë...

Presidenti Thaçi përgëzon BQK-në për ruajtjen e stabilitetit financiar

3 korrik 2018
 Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti është pritur nga Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaci, të cilit i është dorëzuar Raporti Vje...

Bordi i BQK-së zgjedh Zëvendësguvernatorin

28 qershor 2018
 Bordi i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 28 qershor 2018, miratoi si në vijim: - Rregullore për Sistemin e Pagesave Ndërbankare; - Pasqyrat Financiare p&eum...

Guvernatori z. Mehmeti priti në takim Drejtorin e GIZ-it për Kosovë dhe Maqedoni z. David Oberhuber

20 qershor 2018
Drejtori i GIZ-it, z. David Oberhuber vizitoi sot Bankën Qendrore të Republikës së Kosovës, ku u prit nga Guvernatori z. Fehmi Mehmeti. Me këtë rast, Guvernatori Mehmeti përgëzoi z. Oberhuber për poz...

Guvernatori Mehmeti: BQK-ja ka ndërmarrë të gjitha masat për një stabilitet financiar të qëndrueshëm

16 qershor 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti po merr pjesë në Samitin e Ministriave të Financave, Guvernatorëve të Bankave Qendrore dhe Drejtorëve të Administratave ...

Publikohet Raporti Vjetor i BQK-së për vitin 2017

14 qershor 2018
Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ka publikuar Raportin Vjetor për vitin 2017, në të cilin gërshetohen të gjitha zhvillimet në sektorët që janë pjesë e përgjegjësive t&eu...

Guvernatori Mehmeti ndau çmimet për ”Ekonomistë të Rinj”

12 qershor 2018
Në funksion të zhvillimit të hulumtimit ekonomik, Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, tashmë tradicionalisht jep çmimin për hulumtuesit më të mirë të paraqitur nga ekonomistë...

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës dhe Banka e Shqipërisë, organizojnë Ekspozitën “Gjergj Kastrioti Skënderbeu në monedhën dhe kartëmonedhën shqiptare”

10 qershor 2018
Në kuadër të “Vitit Mbarëkombëtar Gjergj Kastrioti – Skënderbeu”, 140 vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit (10 qershor 1878) dhe 110 vjetorit të Kongresit të Manastirit, Banka ...

Mehmeti:BQK-ja, e angazhuar maksimalisht për zgjidhjen e çështjes së Kartonit të Gjelbër

8 qershor 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti bashkë me kryetarin e Komisionit për Buxhet dhe Financa në Kuvendin e Kosovës, Lumir Abdixhiku dhe zyrtarë tjerë të Qeve...

Guvernatori Mehmeti: BQK-ja ka përfituar shumë nga mbështetja e Bankës Botërore

6 qershor 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës Kosovës, Fehmi Mehmeti dhe Ministri i Financave, Bedri Hamza kanë takuar Drejtorin Ekzekutiv të Konstituencës së Bankës Botërore, ku bën pjesë edh...

Së shpejti marrëveshja e mirëkuptimit mes BQK-së dhe Bankës Qendrore Evropiane

30 maj 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti ka takuar Zëvendësdrejtorin Gjeneral të Bankës Qendrore Evropiane, Dr. Rolf Klug. Guvernatori Mehmeti e informoi Zëvendësdre...

Deutsche Bundesbank do ta përkrahë BQK-në

30 maj 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti gjatë vizitës në Frankfurt të Gjermanisë, ka takuar Zëvendëspresidentin dhe njëherit anëtarin e Bordit Ekzekut...

Guvernatori Mehmeti merr mbështetje nga Presidenti i BaFin, Dr. Felix Hufeld

29 maj 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti gjatë vizitës zyrtare në Bonn dhe Frankfurt të Gjermanisë ka takuar Presidentin e Autoritetit Federal Mbikëqyrës Financi...

Guvernatori Mehmeti takon grupin punues për ndryshimin e Ligjit për Bankat, Institucionet Mikrofinanciare dhe Institucionet Financiare Jobankare

25 maj 2018
Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës Fehmi Mehmeti është takuar me Grupin Punues të Komisionit për Buxhet dhe Financa rreth Mbikëqyrjes së zbatimit të Ligjit nr.04/L-093 për Bankat, Instituci...