Lajmet e fundit

BQK, Shoqata e Bankave të Kosovës dhe Muzeu Kombëtar shënojnë Javën Ndërkombëtare Parasë

26 mars 2017
Java Ndërkombëtare e Parasë 2017- Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ne bashkëpunim me Muzeun e Kosovës dhe Shoqatën e Bankave të Kosovë organizon këto aktivitete për të sh&eum...

Bordi i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) i mundëson Kosovës qasje të financimit prej 100 milionë euro

14 mars 2017
Në një Konferencë të përbashkët për media , ku morën pjesë, Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovë z.Bedri Hamza , Ministri i Financave, z. Avdullah Hoti dhe Shefi...

Banka Qendrore ndau çmimet për Ekonomistë të Rinj dhe për Storiet më të mira në gazetari nga fusha e sistemit financiar

28 shkurt 2017
Banka Qendrore në vazhdën e aktiviteteve të saja vjetore , ka vazhduar edhe këtë vit ndarjen e Çmimit për Ekonomistë të Rinj si dhe për storien më të mirë në gazetari. Sa i p&eu...

Republika e Kosovës fillon raportimin e rregullt në Eurostat të statistikave të sektorit të jashtëm

31 janar 2017
Republika e Kosovës filloi raportimin e rregullt të statistikave të sektorit të jashtëm (SSJ) në Eurostat, duke bërë kështu një hap shumë të rëndësishëm në zhvillimin e s...

Sektori bankar i Kosovës kontribuues në financimin e ekonomisë

16 janar 2017
Në punimet e këtij Paneli të mbajtur në Vjenë me rastin e Publikimit të Bankës Botërore "Rreziqet dhe Kthimet (efektet): "Rreziqet dhe Kthimet (efektet): Menaxhimi i kompromiseve financiare për rri...

Çmimi i BQK-së për Storien më të mirë në gazetari nga fusha e ekonomisë- sistemit finaciar

19 dhjetor 2016
Në funksion të nxitjes së emetimit, publikimit dhe transmetimit të temave në masmedia në mesin e gazetarëve të ekonomisë, Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, shpall konkurs për ...

U mbajt punëtoria dyditore :“Punëtori për mundësinë e përfshirjes së palëve të interesit në edukimin financiar” në bashkëpunim me BQK-në, CYFI-n dhe SHBK-në

22 nëntor 2016
Banka Qendrore e Kosovës në bashkëpunim me organizatën ndërkombëtare Child & Youth Finance International Youth dhe Shoqatën e Bankave, ka mbajtur punëtorinë dyditore me temën:“Punëtori p&...

BQK-ja në bashkëpunim me CYFI-n dhe SHBK-në organizojnë punëtorinë për rëndësinë e edukimit financiar

21 nëntor 2016
Për dy ditë me radhë, më 22-23 nëntor 2016, Banka Qendrore e Republikës së Kosovës në bashkëpunim më organizatën ndërkombëtare Child & Youth Finance International Youth dhe Shoqat&...

FMN: Ekonomia në Kosovë vazhdon të performojë mirë me rritje prej 4.1

18 nëntor 2016
Një mision i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), nën udhëheqjen e Jacues Miniane, vizitoi Prishtinën gjatë periudhës 9 deri më 18 nëntor 2016 për të mbajtur diskutime mbi rishikimin e dyt&eum...

Banka Botërore premton vazhdimin e projekteve për Bankën Qendrore të Kosovës

7 nëntor 2016
Guvernatori Hamza ka pritur sot në takim zonjën Ellen Goldstein drejtoreshë e Bankës Botërore për Ballkanin perëndimor dhe zotëri Marko Mantovanelli, drejtor i zyrës së Bankës Botërore p...

BQK përuron Qendrën e Vazhdimësisë së Punës

7 nëntor 2016
 Banka Qendrore e Kosovës së bashku me Bankën Botërore Zyra në Kosovë kanë përuruar në Prizren Qendrën për Vazhdimësi të Punës, qendër e cila bën ruajtjen e të ...

Kosova ka bërë progres sipas Raportit vjeshtor të FMN- së 2016 për çështjet rajonale ekonomike për EQLJL

7 nëntor 2016
Ministria e Financave e Qeverisë së Republikës së Kosovës, Banka Qendrore e Kosovës dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) kanë mbajtur sot Seminarin mbi Raportin vjeshtor të FMN-së 2016 për &...

Në Prishtinë u mbajt Konferenca “ Shërbimet Digjitale Bankare në Kosovë “

1 nëntor 2016
Shoqata e Bankave të Kosovës (SHBK) në bashkëpunim me Fondin Evropian për Evropën Juglindore–Development Facility (EFSE DF) , organizuan në Prishtinë Konferencën Vjetore të Bankave të Kosov...

BQK shënoi Ditën Ndërkombëtare të Kursimeve

31 tetor 2016
Banka Qendrore e Kosovës në bashkëpunim me Ambasadën e Shteteve të Bashkuara në Kosovë, në kuadër të aktivitetit për edukim financiar me moton “Edukim financiar për vendime të duh...

Në Tiranë i zhvilloi punimet konferenca vjetore e Bankës së Shqipërisë me temën: “Harmonizimi i politikës monetare me stabilitetin financiar – objektivat, përgjigjet dhe ndërveprimi mes tyre në periudha pasigurie”

27 tetor 2016
Banka e Shqipërisë, në bashkëpunim me Qendrën e Studimeve të Evropës Juglindore të Universitetit të Oksfordit, ka organizuar konferencën e saj vjetore me temë: “Harmonizimi i politikës...

Guvernatori Hamza priti një delegacion të lartë nga Deutsche Bundesbank

24 tetor 2016
Një delegacion nga Deutsche Bundesbank është duke qëndruar për vizitë pune në Bankën Qendrore të Kosovës për të diskutuar mbi praktikat më të mira të menaxhimit të rezerv...

BQK dhe Ambasada Amerikane shënuan fillimin e projektit “ Edukim Financiar për Vendime të Duhura”

18 tetor 2016
Banka Qendrore e Republikës së Kosovës në bashkëpunim me Ambasadën Amerikane, në kuadër të edukimit financiar kanë organizuar sot aktivitetin e radhës me nxënës të shkollave të...

Takime të shumta të Guvernatorit në SHBA gjatë takimeve vjetore të BB dhe FMN

7 tetor 2016
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës z. Bedri Hamza bashkë me Ministrin e Financave, z. Avdullah Hoti dhe delegacionin e Kosovës mori pjesë në takimet e rregullta vjetore të Fondit M...

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës merr pjesë në takimet vjetore të FMN-së dhe Bankës Botërore

3 tetor 2016
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës z.Bedri Hamza do të marrë pjesë në takimet e rregullta vjetore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të Bankës Botërore, t...

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës në bashkëpunim me Bankën Gjermane për Zhvillim KfW organizuan : Tryezën e Rrumbullakët me temën “Financim dhe Sigurim për Agrokulturë”

27 shtator 2016
Në këtë tryezë morën pjesë përfaqësues nga BQK-ja,industria bankare,industria e sigurimeve,përfaqësues të mikrofinancave,si dhe nga Shoqata e Bankave,Sigurimeve dhe Mikrofinancave.  

Çmimi i BQK-së për ekonomistët e rinj

16 shtator 2016
Në funksion të nxitjes së aktivitetit hulumtues në mesin e ekonomistëve të rinj, Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, shpall konkurs për tri punimet më të mira hulumtuese në fush&eum...

“Siguria e depozitave në Kosovë-Ndikimi i FSDK-së në stabilitetin e sistemit bankar”

14 shtator 2016
Të gjitha bankat në Kosovë kanë likuiditet të lartë, kthim shumë të mirë të investimeve, janë të kapitalizuara mirë, prandaj asnjëra prej tyre nuk është përball&eum...

Vizitë e nivelit të lartë tek Rregullatorët kryesorë të Bankingut në Evropë

13 shtator 2016
Një delegacion i BQK-së, i udhëhequr nga Zëvendësguvernatori për Mbikëqyrje Financiare z. Fehmi Mehmeti së bashku me përfaqësues të GIZ-it gjerman, realizuan një vizitë zyrtare në ...

BQK-ja ndau certifikata për studentët pjesëmarrës të programit të praktikës profesionale

2 shtator 2016
Në kuadër të programit “Praktika profesionale për studentë” Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK) edhe këtë vit u ka mundësuar ndjekjen e praktikës profesionale dhjet&e...

FSDK shënon fillimin e bashkëpunimit teknik me BERZH për zhvillim të sistemit për kompensim të depozitorëve

27 korrik 2016
Ky vit ka shënuar edhe rritjen e shumës së siguruar të depozitave në 4,000 euro nga shuma e mëhershme prej 3,000 eurove, e cila sipas planifikimeve dhe duke marr parasysh të arriturat e deritanishme, do të rrit...

Guvernatori Hamza vizitoi selinë e Bankës për Rregullime Ndërkombëtare

25 korrik 2016
Në funksion të intensifikimit të zhvillimit operacional dhe të afirmimit ndërkombëtar të BQK-së, guvernatori i BQK-së, z. Bedri Hamza, ka realizuar një vizitë pune në selinë e Bankë...

Implementohet Sistemi i ri i Pagesave Ndërbankare në Kosovë

4 korrik 2016
Duke filluar nga data 1 korrik 2016, sistemi ekzistues i pagesave në BQK është zëvendësuar me sistemin e transferit automatik të projektuar sipas standardeve të fundit të fushës së sistemit të pa...

Përfunduan punimet dyditore të Samitit “ Stabiliteti financiar rajonal në rrethana të ndryshueshme globale “, që u mbajt në Beçiq të Malit të Zi

11 qershor 2016
Guvernatorët, ministrat e financave dhe drejtuesit e administratave tatimore të vendeve të rajonit janë mbledhur bashkë për dy ditë me radhë në Mal të Zi ku kanë diskutuar për problemet dhe ...

Guvernatori Hamza merr pjesë në samitin “Stabiliteti Financiar Rajonal në rrethana të ndryshueshme globale“, që po mbahet në Beçiq të Malit të Zi

10 qershor 2016
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Bedri Hamza, është duke marrë pjesë në samitin e ministrave të financave dhe guvernatorëve të rajonit që po mbahet në B...