Lajmet e fundit

Prezentohen aktivitetet e zhvilluara dhe rezultatet e delegacionit të Kosovës nga takimet pranverore të FMN dhe BB

26 prill 2017
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës mori pjesë në konferencën për media të organizuar nga Ministria e Financave, e ku përveç tij morën pjesë edhe nikoqiri- ...

Guvernatori Hamza dhe delegacioni pjesëmarrës nga Kosova përfunduan takimet e Sesionit Pranveror të FMN-së dhe Bankës Botërore në Washington D.C

24 prill 2017
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës z. Bedri Hamza dhe delegacioni nga Kosova kanë përfunduar pjesëmarrjen në takimet e rregullta të Sesionit Pranveror të Fondit Monetar Nd&...

Guvernatori Hamza gjatë qëndrimit në Uashington nënshkroi marrëveshje të bashkëpunimit me Bankën për Rezervë Federale të New York-ut

21 prill 2017
Guvernatori z. Bedri Hamza gjatë qëndrimit në takimet pranverore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore që po mbahen në Uashington D.C në SHBA ka pranuar mbështetjen e Departame...

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës po merr pjesë në takimet vjetore të FMN-së dhe Bankës Botërore

20 prill 2017
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës z. Bedri Hamza po merr pjesë në takimet e rregullta të sesionit pranveror të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të Bankës Botëro...

Kosova do të implementojë Sistemin e Avancuar të Shpërndarjes së të Dhënave të Përgjithshme të FMN-së

14 prill 2017
Një mision nga departamenti i statistikës i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) vizitoi Prishtinën nga 6-13 prill, 2017, për të ndihmuar autoritetet kosovare në implementimin e Sistemit të Avancuar të...

AMF certifikon aktuarët e rinj

11 prill 2017
Më 6 prill 2017 zëvendësguvernatori për Mbikëqyrje Financiare të BQK-së z. Fehmi Mehmeti mori pjesë në ceremoninë e organizuar nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare të Shqipërisë...

Studentët e Universitetit Amerikan në Kosovë vizituan Bankën Qendrore të Kosovës

5 prill 2017
Banka Qendrore e Republikës së Kosovës sot u vizitua nga një grup studentësh të fushës së ekonomisë të Universitetit Amerikan në Kosovë – (RIT-Kosova). Studentët u pritën ng...

Guvernatori Hamza merr pjesë në takimin e guvernatorëve të rajonit në Umag të Kroacisë

31 mars 2017
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Bedri Hamza eshte duke marrë pjesë në takimin e guvernatorëve të rajonit, i cili po mbahet nën organizimin e Bankës Popullore të ...

Zëvendëguvernatori Ismajli priti një delegacion nga Federal Reserve Bank of New York

31 mars 2017
Një delegacion nga Federal Reserve Bank of New York ka qëndruar për vizitë pune në Bankën Qendrore të Kosovës për të diskutuar mbi praktikat më të mira të menaxhimit të rezervave n...

BQK-ja informon studentët pejanë për qeverisjen korporative dhe menaxhimin e rrezikut

31 mars 2017
Në përmbyllje të Javës Ndërkombëtare të Parasë, Banka Qendrore e Kosovës ka organizuar një ligjëratë edhe me studentët e Fakultetit të Biznesit në Universitetin “Haxhi Z...

Studentët e Fakultetit Ekonomik të Universitetit të Prishtinës njihen me punën dhe rolin e BQK-së

30 mars 2017
Banka Qendrore e Kosovës në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Parasë, ka organizuar një ligjëratë me studentët e Fakultetit Ekonomik të Universitetit të Prishtinës. Me k&e...

Në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Parasë u mbajt ligjërata në Universitetin e Prizrenit

29 mars 2017
Në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Parasë, zyrtarë të Bankës Qendrore të Kosovës kanë mbajtur një ligjëratë me studentët e Universitetit të Prizrenit &ldq...

Vazhdojnë aktivitet për Javën Ndërkombëtare të Parasë

29 mars 2017
Banka Qendrore e Kosoves ka vazhduar aktivitetin e saj rreth javes. Pjesë e aktivitetit ishin edhe fëmijët e SOS Fshatit, si dhe fëmijët e institucionit parashkollor „Hello Kids“, si dhe studentët e Fakulteti...

Shënohet Java Ndërkombëtare e Parasë

27 mars 2017
Me moton “Mëso, Kurse, Fito” po shënohet Java Ndërkombëtare e Parasë edhe në Kosovë. Banka Qendrore e Kosovës, së bashku me Shoqatën e Bankave të Kosovës dhe Muzeun e Kosovë...

BQK, Shoqata e Bankave të Kosovës dhe Muzeu Kombëtar shënojnë Javën Ndërkombëtare Parasë

26 mars 2017
Java Ndërkombëtare e Parasë 2017- Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ne bashkëpunim me Muzeun e Kosovës dhe Shoqatën e Bankave të Kosovë organizon këto aktivitete për të sh&eum...

Bordi i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) i mundëson Kosovës qasje të financimit prej 100 milionë euro

14 mars 2017
Në një Konferencë të përbashkët për media , ku morën pjesë, Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovë z.Bedri Hamza , Ministri i Financave, z. Avdullah Hoti dhe Shefi...

Banka Qendrore ndau çmimet për Ekonomistë të Rinj dhe për Storiet më të mira në gazetari nga fusha e sistemit financiar

28 shkurt 2017
Banka Qendrore në vazhdën e aktiviteteve të saja vjetore , ka vazhduar edhe këtë vit ndarjen e Çmimit për Ekonomistë të Rinj si dhe për storien më të mirë në gazetari. Sa i p&eu...

Republika e Kosovës fillon raportimin e rregullt në Eurostat të statistikave të sektorit të jashtëm

31 janar 2017
Republika e Kosovës filloi raportimin e rregullt të statistikave të sektorit të jashtëm (SSJ) në Eurostat, duke bërë kështu një hap shumë të rëndësishëm në zhvillimin e s...

Sektori bankar i Kosovës kontribuues në financimin e ekonomisë

16 janar 2017
Në punimet e këtij Paneli të mbajtur në Vjenë me rastin e Publikimit të Bankës Botërore "Rreziqet dhe Kthimet (efektet): "Rreziqet dhe Kthimet (efektet): Menaxhimi i kompromiseve financiare për rri...

Çmimi i BQK-së për Storien më të mirë në gazetari nga fusha e ekonomisë- sistemit finaciar

19 dhjetor 2016
Në funksion të nxitjes së emetimit, publikimit dhe transmetimit të temave në masmedia në mesin e gazetarëve të ekonomisë, Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, shpall konkurs për ...

U mbajt punëtoria dyditore :“Punëtori për mundësinë e përfshirjes së palëve të interesit në edukimin financiar” në bashkëpunim me BQK-në, CYFI-n dhe SHBK-në

22 nëntor 2016
Banka Qendrore e Kosovës në bashkëpunim me organizatën ndërkombëtare Child & Youth Finance International Youth dhe Shoqatën e Bankave, ka mbajtur punëtorinë dyditore me temën:“Punëtori p&...

BQK-ja në bashkëpunim me CYFI-n dhe SHBK-në organizojnë punëtorinë për rëndësinë e edukimit financiar

21 nëntor 2016
Për dy ditë me radhë, më 22-23 nëntor 2016, Banka Qendrore e Republikës së Kosovës në bashkëpunim më organizatën ndërkombëtare Child & Youth Finance International Youth dhe Shoqat&...

FMN: Ekonomia në Kosovë vazhdon të performojë mirë me rritje prej 4.1

18 nëntor 2016
Një mision i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), nën udhëheqjen e Jacues Miniane, vizitoi Prishtinën gjatë periudhës 9 deri më 18 nëntor 2016 për të mbajtur diskutime mbi rishikimin e dyt&eum...

Banka Botërore premton vazhdimin e projekteve për Bankën Qendrore të Kosovës

7 nëntor 2016
Guvernatori Hamza ka pritur sot në takim zonjën Ellen Goldstein drejtoreshë e Bankës Botërore për Ballkanin perëndimor dhe zotëri Marko Mantovanelli, drejtor i zyrës së Bankës Botërore p...

BQK përuron Qendrën e Vazhdimësisë së Punës

7 nëntor 2016
 Banka Qendrore e Kosovës së bashku me Bankën Botërore Zyra në Kosovë kanë përuruar në Prizren Qendrën për Vazhdimësi të Punës, qendër e cila bën ruajtjen e të ...

Kosova ka bërë progres sipas Raportit vjeshtor të FMN- së 2016 për çështjet rajonale ekonomike për EQLJL

7 nëntor 2016
Ministria e Financave e Qeverisë së Republikës së Kosovës, Banka Qendrore e Kosovës dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) kanë mbajtur sot Seminarin mbi Raportin vjeshtor të FMN-së 2016 për &...

Në Prishtinë u mbajt Konferenca “ Shërbimet Digjitale Bankare në Kosovë “

1 nëntor 2016
Shoqata e Bankave të Kosovës (SHBK) në bashkëpunim me Fondin Evropian për Evropën Juglindore–Development Facility (EFSE DF) , organizuan në Prishtinë Konferencën Vjetore të Bankave të Kosov...

BQK shënoi Ditën Ndërkombëtare të Kursimeve

31 tetor 2016
Banka Qendrore e Kosovës në bashkëpunim me Ambasadën e Shteteve të Bashkuara në Kosovë, në kuadër të aktivitetit për edukim financiar me moton “Edukim financiar për vendime të duh...

Në Tiranë i zhvilloi punimet konferenca vjetore e Bankës së Shqipërisë me temën: “Harmonizimi i politikës monetare me stabilitetin financiar – objektivat, përgjigjet dhe ndërveprimi mes tyre në periudha pasigurie”

27 tetor 2016
Banka e Shqipërisë, në bashkëpunim me Qendrën e Studimeve të Evropës Juglindore të Universitetit të Oksfordit, ka organizuar konferencën e saj vjetore me temë: “Harmonizimi i politikës...

Guvernatori Hamza priti një delegacion të lartë nga Deutsche Bundesbank

24 tetor 2016
Një delegacion nga Deutsche Bundesbank është duke qëndruar për vizitë pune në Bankën Qendrore të Kosovës për të diskutuar mbi praktikat më të mira të menaxhimit të rezerv...